06 - 290 181 82

Mentor en coach

Het is een bijzonder vak, communicatie. Het is zo in beweging, dat niet alles wat eerder werkte nog steeds werkt. Een paar voorbeelden van coachvragen:

  • De directie wil dat je ‘op strategisch niveau’ opereert. Als je dat dan doet, vragen ze vooral om een folder en website. Hoe buig je dat om, zonder de relatie te verliezen?
  • Het afdelingsplan heeft als hoogste prioriteit ‘het communicatiever maken van de organisatie’. Maar jij komt maar moeilijk aan de praat met lijnmanagers. Ze benaderen je als “het meisje van het persbericht” terwijl jij over wezenlijke zaken in gesprek wilt. Hoe kom je in positie? Hoe ga je om met je eigen onzekerheden en kwetsbaarheden?
  • Een communicatieadviseur werkt als 'eenmans'afdeling en heeft af en toe een sparring partner nodig. Of heeft 'vreemde ogen' nodig om zijn directie op nieuwe gedachten te brengen.
  • Een afdelingshoofd vraagt zich af of collega X wel het niveau van senior adviseur kan bereiken en wat daarvoor nodig is.
  • Een afdelingshoofd wil in een paar gesprekken zijn of haar eigen ideeën voor de toekomst van de afdeling spiegelen aan een blik van buiten.


Ik sta voor je klaar. Aan tafel, bij een wandeling in het bos en/of via E-coaching. Bel mij voor een oriënterend gesprek en we verkennen je vraag.